joi, 25 iulie 2013

Aberatii.Filosofari.Ganduri I


Timpul nu exista.
Prezentul va deveni in curand trecut, o intamplare care ti s-a intamplat azi o vei povesti cunoscutilor dupa cateva zile la trecut. Deci prezentul este un viitor trecut.
Cand esti in trecut, viitorul va deveni prezent. Te gandesti azi, prezent, ce vei face maine, viitor, iar cand vine maine, prezent, te gandesti ca azi este trecut si tot asa pana ce un ‘va fi’ devine ‘este’. Deci viitorul este prezent.
Lucrurile ce nu demult s-au intamplat si ti se intiparesc in mine ca fiind amintiri, erau odata in prezent. Azi te duci in oras, te bucuri de peisaje si de compania celor dragi, iar maine, cand te trezesti, te gandesti la ‘azi’ ca fiind trecut. Deci trecutul este prezent.
Zicand toate acestea, viitorul este trecut.
Deci, timpul este inexistent, noi suntem cei care i-am dat un nume fenomenului de schimbare, de crestere, de dezvoltare, dar in esenta, el nu exista. Este vorba doar de noi, vorbesc cu un egoism convins, nu?
Atunci, de ce ne referim la persoane ca fiind din trecut? Sunt persoane care le vedem in fiecare zi, doar ca nu mai avem legaturi cu ei, nu mai comunicam. Sunt persoane cu care am avut ceva de impartasit, dar nu mai avem. Amintirile, faptele, lucrurile din ceea ce numim noi trecut sunt pastrate in memoria de lunga durata(MLD), iar cele in care nu vorbim cu aceea persoana, ci doar le mai aruncam o privire in trecere sunt pastrate in memoria de scurta durata(MSD). De aceea ne referim la o persoana ca este din trecut, fiindca avem mai multe amintiri, mai multa tandrete, compasiune, sentimente pe care ni le amintim mai complex, iar acum cu toate astea fiind disparute, nu ne-a ramas compania acelei persoane, dar persoana exista in ceea ce noi numim prezent.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu